Potraviny v Česku aneb nástup amarounů

Prošlé potraviny

Ekonomická krize donutila řadu lidí výrazně šetřit. V Česku proto začínají prosperovat prodejny tzv. „levných potravin“, které nabízejí zboží za podstatně nižší ceny, než jaké jsou obvyklé v obchodní síti. Zboží je v levných potravinách zlevněné o dvacet až devadesát procent. Většinou ale jde o potraviny, které by jinak museli prodejci pomalu stahovat z prodeje, protože u tohoto zboží brzy vyprší či dokonce vypršela doba jeho použitelnosti či trvanlivosti. O zákazníky však tyto prodejny nemají nouzi, spíše se lidé o jejich nabídku perou.

Prošlé potraviny se bohužel objevují i v běžných obchodech, zejména v supermarketech, kde kontrolní orgány nacházejí stále více prošlého zboží, u něhož je přelepeno datum spotřeby.

 

Zdroje a doporučené odkazy:

- Prošlé potraviny se v krizi stávají hitem

- Prodejny prošlých potravin

- O prošlé potraviny je zájem. Prodejce otevřel další obchod

- Kdy vyhodit prošlé potraviny

- Černé dodávky masa, roky prošlé potraviny!

- Pražané šetří, kupují prošlé potraviny

- Lidé kupují i tři a půl roku prošlé potraviny

- Nákup prošlých potravin - Sleva až 90 procent! Jenže ty následky...

Tesco „pomáhá“ v době krize - oschlými i prošlými uzeninami

- Černé dodávky masa, roky prošlé potraviny

Prošlé potraviny: pohádka o kvalitě za hubičku

Prošlé jídlo a pomačkané konzervy. To je kšeft, libuje si majitelka obchodů

Obchody falšují u jídla data spotřeby ve velkém

- Prošlé jídlo se prodává běžně

Lidé plní obchody s prošlým jídlem, kupují i rok přesluhující sušenky


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode